Doa

"Ya Allah jadikan aku ini tergolong dalam anak yang sering mengingati jasa ibu bapaku,yang sering patuh kepada mereka selagi mereka tidak menyuruhku melanggar perintah-Mu."


Selasa, 25 Disember 2012

I miss U mak.. T__T


setiap orang just dikurniakan seorang je ibu, begitu juga ayah.tapi hari ni just nak fokuskan kepada ibu, tak bermakna aku lupakan ayah. ayah pon sayang jugak. tanpa usaha dan penat lelah mereka, siapalah aku sekarang ni kan. mungkin sekarang aku terlibat dengan gejala sosial yang tidak sihat tu, rempit, dadah, rompak dan sebagainya... i love them both.. forever.. <3


Alhamdulillah, terima kasih ya Allah sebab kurniakan kepada aku seorang ibu yang sangat hebat, cekal, tabah dan luar biasa, sememangnya dia memenuhi kriteria sebagai seorang ibu. she teach me so many things, she is diamond, she is precious, she is my idol, and she is the number one for me. terima kasih.. T_T

dia jugalah yang banyak mendidik aku mengenai Islam, mengenal Allah SWT, mengenal Rasul SAW, ajar aku mengaji, banyak memberikan nasihat dan pengajaran, menjadi guru pertama aku, tak pernah kenal erti putus asa dan kecewa untuk mendidik aku yang sangat nakal waktu kecil dulu.  terima kasih.. T_T

macam ni la aku dulu.. tak tahu kenapa kita kena solat

aku masih ingat, sewaktu sekolah rendah dulu aku merupakan seorang budak yang sangat nakal, suka buli kawan, biadap dengan guru, tak siapkan kerja sekolah, malas belajar, setiap kali bila exam akan ada je subjek yang fail. sampaikan semua orang hilang kepercayaan aku mampu jadi pelajar cemerlang. tapi mak tetap percaya yang anak dia ni still boleh dibentuk jadi insan berguna. Alhamdulillah hasil didikan dia, pencapaian akademik aku meningkat dengan mendadak lepas tu, sehingga aku berjaya dapat anugerah kedudukan ke-2 terbaik dalam kelas. pernah juga aku jadi pelajar yang dapat markah tertinggi bagi subjek Matematik dan Sains dalam kelas (bukan nak bangga). time tu aku happy sangat :')). Allahu.... bila teringat balik peristiwa tu, rasa sebak je hati ni. terima kasih.. T_T


ok, sebelum berundur diri, dengarkan kejap lagu kat bawah ni. lagu ni femes kot, bertajuk "u raise me up". baru je curi kat utube tadi. erm, now i am 21, dah lama kot aku tak menangis, sampaikan aku tak ingat bila kali terakhir aku menangis. tapi hari ni dah pecah record, aku menangis jugak bila dengar lagu ni..
video


walau sejuta kali aku ungkapkan ucapan terima kasih, walau aku menangis terharu sehingga air mata banyak seperti lautan, ianya masih belum cukup untuk membalas setitik peluh penat lelah dari kedua orang tua aku... T_T

8 ulasan:

  1. moga menjadi seorg anak yg soleh, permata yg bernilai buat ibu tercinta..insyaallah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaAllah, amin.. syukran nami. semoga kita mjadi insan yang dapat mbahagiakan ibu bapa masing2

      Padam
  2. ibu selalu cerita alang budak paling nakal duluuuu :p doakan anje jadi anak solehah jugaakk eehhhh? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi.. korang selalu kutuk alang rupanya, kantoi suda.. hehe amin insyaAllah, semoga anje dapat jadi anak yang solehah pada ayah dan ibu.. (p/s: dah besaq panjang still panggil anje, macam time kecik2 dulu) haha..

      Padam
  3. haha :D sangat selalu. ibu cakap "alang tuu dulu nakal sangat, dah besar nii, dia pulakk paling baik" haha. kembang ahh tuu :p anje? hmm. tulaahh. malu ohhh. abangah dah tukar dahh panggil kakak :) sangat maluuu^^ kawan2 anje baca komen alang dkt blog, diaorg gelak2 kaann. haha :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi.. hehe kembang jap. biasa la time budak2 dlu, byk yang tak tau. hehe xpe, lepas ni boleh panggil kakak.
      erk.. diorang gelak? gelakkan balik kat diaorang :P

      Padam
  4. haha :D biarlaahh dorangg. dulu je pun manja. sekarang tak dahh. tak kisah punn nak panggil apaa :p

    BalasPadam